Cinemagraphs in je volgende reclamecampagne

Momenteel bezig een nieuwe reclame voor een product of dienst aan het opzetten? Denk er dan eens over na om cinemagraphs te gebruiken.

Waarom cinemagraphs gebruiken?

Mensen krijgen vaak een vreemd gevoel als ze iets proberen wat ze nooit eerder gedaan hebben. Velen stellen dan ook veranderingen zo lang mogelijk uit. Vervelend voor de ene, maar tegelijk enorm interessant voor diegene die wél durven veranderen.

Cinemagraphs versterken uw verhaal en zetten door hun subtiele beweging bepaalde onderdelen van je product of dienst extra in de kijker. Volgens verschillende onderzoeken zullen we dit soort visuals steeds vaker zien terugkomen op verschillende plaatsen.

Waar kan je cinemagraphs gebruiken?

Cinemagraphs zijn op enorm veel plaatsen te gebruiken. Hieronder enkele mogelijke toepassingen van cinemagraphs:

 • Sociale media
  Verwen uw fans met nieuwe creatieve content. Sowieso wordt 2016 een jaar met veel visuele content en daar springen cinemagraphs uit. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 7 keer langer getriggerd blijven dan bij statische foto’s.
  Cinemagraphs worden automatisch afgespeeld op onder andere: Facebook, Twitter en Instagram. Na een kort klikje doen ze dat zelf ook op Pinterest.
Tip: Probeer ze ook eens uit met Facebook dark posts om een grotere doelgroep te bereiken en meer engagement te creëren.
 • Digitale schermen
  
Vertoon uw gemaakte cinemagraphs in etalages, op beurzen of zelf op grote digitale schermen in grote Belgische stations of luchthavens. Je klanten zullen verbluft zijn van het resultaat.

 • E-mails
  Meer conversie en respons met uw e-mail campagnes? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden, of sterker: doe de test. Mail van eenzelfde beeld een stilstaande foto en één bewegende cinemagraph. Ga dan eens na hoeveel meer kliks je precies ontvangt door het gebruik van deze vernieuwende media.

 • Website headers
  
Je hebt nu een saaie foto? Laat je foto tot leven komen door er een extra touch aan te geven. Zo kan je bijvoorbeeld rook uit je gerechten laten komen of de vlaggen van je bedrijf laten wapperen.

Uiteraard staan er geen limieten op het gebruik van cinemagraphs. Laat ze tot leven komen op zoveel kanalen als je zelf wenst.

Benieuwd naar de resultaten voor uw bedrijf? Wij van Cinemagraph Studio begeleiden u graag van A tot Z om tot een schitterende campagne te komen.

Contact close

Meer informatie?

Cinemagraph Studio

info@cinemagraphstudio.be

+32 (0)56 43 52 50

 

Contact